Skip to content
 1. Etusivu
 2. /
 3. Tuotteet
 4. /
 5. Tarrat
 6. /
 7. EAN kooditarrat

EAN kooditarrat

Teemme EAN- ja QR-kooditarroja. Voimme tehdä yksilölliset kooditarrat tai voimme tehdä ne myös automaatiotaitolla. Autamme mielellämme ja tarvittaessa myös suunnittelemme valmiin tarran tuotteellesi mikäli sinulla ei ole aineistoa valmiina. Teemme tarrat niin sisäkäyttöön kuin ulkokäyttöön.

EAN ja GTIN- koodit

EAN (European Article Number) on Euroopassa käytössä oleva tuotetunniste, jota käytetään erityisesti kaupan alalla. EAN-koodi koostuu 13 numerosta, joista ensimmäiset kolme ovat maakoodi ja seuraavat 8 ovat yrityskohtaiset tunnusluvut. EAN-koodin viimeinen numero on tarkistusluku, jonka avulla voidaan varmistaa, että koodi on syötetty oikein.

Maittain vaihtelee tahot, ketkä myöntävät EAN-viivakoodit ja GTIN-koodit. GTIN (Global Trade Item Number) on maailmanlaajuinen tuotenumero, joka käytetään tuotteiden identifiointiin ja hallintaan kaupallisessa käytössä. Yhteenvetona voidaan sanoa, että EAN on vanhempi standardi Euroopassa ja GTIN on maailmanlaajuinen standardi, joka sisältää EAN:n.

QR-koodit

QR-koodi (Quick Response Code) on matkaviestintään ja tietokoneohjelmistoihin kehitetty 2D-koodi, jolla voidaan tallentaa ja jakaa tietoja nopeasti. QR-koodit koostuvat mustista ja valkoisista ruuduista, jotka muodostavat erilaisia kuvioita. Ne voidaan lukea käyttämällä erityistä lukijaa tai kännykkäkameraa ja QR-koodin sisältämä tieto avautuu esimerkiksi verkkosivulle tai tekstiviestiin.

QR-koodeja käytetään laajalti eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi tuotetietojen jakamisessa, kontaktitietojen välittämisessä, verkkosivujen avaamisessa, maksujen tekemisessä, aikataulujen ja tapahtumien tiedottamisessa, jne.

QR-koodit ovat helppokäyttöisiä ja ne voidaan lukea nopeasti ja tehokkaasti. Niiden avulla voidaan tallentaa ja jakaa paljon tietoa vähäisellä tilalla ja ne ovatkin erittäin hyödyllisiä erityisesti mobiililaitteiden käytössä.

Esimerkit

 • Tarvitset tuotteelle viivakooditarran. Saatat haluta tarran muotoon leikattuna tai vain suorakaiteenmuotoisena perustarrana. Käytössämme on useita tekniikoita aineiston valmistukseen valmiiksi tarraksi.
 • Tuoterekisteri on excelissä ja jokaisella rivillä on yksilölliset tuotetiedot. Myös EAN-koodi on vaihtuva jokaisella rivillä.  Voimme käynnistää tietokantataiton, jolloin yksilöidyt tiedot menevät tarrassa ennalta sovittuihin kohtiin. Ovat ne sitten valokuvia, QR-koodeja tai EAN-koodeja.
 • Tarvitsen EU-kasvipassin kukalleni. Pystymme tekemään sen niin muovitikulle tai tarralle.
 • Teemme myyntiesitteen asunnosta ja esitteeseen painetaan QR-koodi. Asiakas näkee esitteen ja lukee mobiililaitteella koodin ja pääseen asunnon myyntisivuille.

 


Käytämme tilausten toimituksissa aina kuin vain on mahdollista kierrätyslaatikoita tuotteiden pakkaukseen.
Haluamme näin osaltamme vähentää ympäristön kuormitusta ja tukea kestävää kehitystä. 
Teippaukset ja painopalvelut

Osoite: Tapio Pesonen Oy, Sulantie 11 yläpiha, 04300 Tuusula
Puhelin: 010 396 2990, myynti(at)tpesonen.fi

@ Mainospaja T. Pesonen / Painamo.fi 2022